Barça presenteert Braziliaans kerstcadeautje aan de fans

Reacties

Barcelona heeft toptalent Vitor Roque voor het eerst getoond in Barça-tenue. De club rondde afgelopen zomer de transfer al af voor volgend seizoen, maar de Braziliaanse spits komt eerder dan verwacht. Roque komt over van Athlético Paranaense, dat naar verluidt een vaste transfersom van dertig miljoen euro ontvangt.

Barça presenteert Braziliaans kerstcadeautje aan de fans
© Pro Shots

Op 12 juli 2023 maakte Barcelona de transfer van Roque officieel en werd duidelijk dat hij vanaf het seizoen 2024/25 aan zou sluiten in Catalonië. De deal is echter versneld door blessureleed in de selectie van Barça. Roque werd door zijn nieuwe werkgever gepresenteerd als kerstcadeautje, hij tekende eerder al tot medio 2031.

Gavi liep onlangs een serieuze knieblessure op. Volgens de regels van La Liga mag Barcelona tot tachtig procent van Gavi's salarisruimte gebruiken om te handelen. Daardoor ontstond er opeens ruimte om Roque een half jaar eerder naar Spanje te halen, zonder dat Barça in de problemen kwam met Financial Fair Play.

Roque is een spits uit de jeugdopleiding van Cruzeiro, maar hij brak door bij Paranaense. Voor die club maakte hij afgelopen seizoen twaalf doelpunten in de Série A. In de Campeonato Paranaense, het staatskampioenschap, hielp Roque zijn club aan de titel door viermaal te scoren in vijf wedstrijden.

Eerder maakten we al een portret van Vitor Roque

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.