Barça ploetert voort zonder Koeman: topgoal Memphis levert geen zege op

Ook zonder Ronald Koeman op de bank heeft Barcelona een tik gekregen. Thuis tegen laagvlieger Alavés kwamen de Catalanen niet verder dan een zeer teleurstellend gelijkspel, ondanks een werkelijk schitterend doelpunt van Memphis Depay.

Barcelona
Barcelona
1 - 1
Alavés
Alavés

Een paar dagen nadat Koeman op de keien werd gezet bij Barça, stond het thuisduel met Alavés op de rol. Interim-trainer Sergi Barjuán had de leiding over dat duel, al is het de vraag of hij nog meer wedstrijden aan het roer zal staan. Het lijkt namelijk een kwestie van tijd voordat de clubleiding Xavi gaat aanstellen als de nieuwe oefenmeester.

Sergi kon geen beroep doen op de geblesseerde Frenkie de Jong en hield Luuk de Jong de hele wedstrijd op de bank, maar Sergiño Dest en Memphis begonnen wél in de basis. Met die twee binnen de lijnen had Barça voor rust 82 procent balbezit, maar het kwam maar nauwelijks tot kansen. Er was een gevaarlijke kopbal van Éric García, die knap werd gepakt, en een schot van Memphis dat er niet in ging. Veel meer mogelijkheden waren er niet, met een logische en teleurstellende 0-0 ruststand tot gevolg.

Schrikmoment
Vlak voor het schot van Memphis was er overigens een naar schrikmoment: Agüero vroeg plotseling om verzorging en leek even geen lucht te krijgen, zonder dat hij in contact was gekomen met een tegenstander. Hij ging vervolgens op de grond zitten, er kwam een brancard het veld op, maar de Argentijn liep uiteindelijk op eigen kracht (ondersteund door een van de verzorgers) de catacomben in. Voor hem in de plaats kwam Philippe Coutinho.

Tekst gaat verder onder de video.

Na rust werd er vervolgens wel gescoord, en hoe. Het was Memphis die de ban brak met een werkelijk fenomenaal schot in de bovenhoek. Daarmee leek Barcelona begonnen aan een wat betere tweede helft, maar direct na de 1-0 was het alweer 1-1. Na een aanval door het midden gaf Joselu een prachtig hakje op Luis Rioja, die de gelijkmaker binnenprikte.

Memphis bleef zich daarna tonen. Eerst raakte hij de paal, op aangeven van Gavi. Na een uur dook hij vervolgens alleen op voor de Alavés-keeper, maar Antonio Sivera redde. Mede omdat die ballen er niet in gingen, bleef het in Camp Nou bij 1-1. In de slotfase mocht Coutinho nog wel een vrije trap nemen, maar zijn poging van net buiten de zestien ging ver over. Na de wedstrijd was de frustratie zichtbaar bij Memphis (zie video onderaan), terwijl er vanaf de tribunes gefluit en boe-geroep klonk.