Barça kan weer transfermarkt op en is dicht bij akkoord met Pedri en Fati

Reacties

Algemeen directeur Ferran Reverter van Barcelona heeft woensdag tijdens een presentatie in Camp Nou, bijgewoond door voorzitter Joan Laporta, de financiële situatie van de Catalaanse topclub uiteengezet. Reverter liet weten dat Barça in januari met een beperkt budget de transfermarkt op kan en dat er goede hoop is dat de contracten van Ansu Fati en Pedri verlengd gaan worden.

Barça kan weer transfermarkt op en is dicht bij akkoord met Pedri en Fati
© Pro Shots

Reverter stelt dat Barcelona in april nagenoeg failliet was. 'Er waren grote problemen met het betalen van de lonen en er was een schuld van 1.350 miljoen euro. We konden niet voldoen aan de verplichtingen', zei Reverter, die tijdens een presentatie van zo'n anderhalf uur regelmatig uithaalde naar het vorige bestuur. 'De documentatie om zaken te verifiëren was heel moeilijk te vinden. Het was rampzalig management.'

Reverter belooft dat Barcelona weer gaat opkrabbelen. 'Barça heeft vele crises doorgemaakt, zeer slechte tijden, het stond op het punt te verdwijnen, maar het is een veerkrachtige club. En Barça is altijd sterker uit deze crises gekomen. Dit bestuur heeft een plan waaraan investeerders meedoen en daarom hebben we krediet gekregen', aldus de algemeen directeur.

De verwachting is dat Pedri en Ansu Fati op korte termijn een nieuwe verbintenis aan gaan met Barça. 'We zijn op de goede weg in de gesprekken over Pedri en Ansu', aldus Reverter, die aangeeft dat de club in januari zo'n twintig miljoen euro kan besteden op de transfermarkt. De namen van Raheem Sterling en Dani Olmo vielen al als mogelijke versterkingen in de winterstop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.