'Barça durft weer te dromen van Haaland dankzij vernieuwd Camp Nou'

Reacties

Barcelona durft nog altijd groot te dromen. Dat blijkt maar weer eens uit het bericht dat dinsdag doorkomt uit Spanje. De nog altijd financieel geplaagde Catalaanse grootmacht denkt volgend jaar een serieuze gooi te kunnen doen naar de komst van Erling Haaland.

'Barça durft weer te dromen van Haaland dankzij vernieuwd Camp Nou'
© Pro Shots

Met dat nieuws opent Mundo Deportivo op de voorpagina, op de dag dat Haaland zich met de nationale ploeg van Noorwegen voorbereidt op een oefenduel met Slowakije. Barça is de laatste jaren in financieel opzicht aan handen en voeten gebonden, maar denkt weer meer slagkracht te hebben zodra het vernieuwde Camp Nou zijn deuren heeft geopend. Met de toegenomen inkomsten wil voorzitter Joan Laporta een nieuwe poging wagen om Haaland naar Catalonië te halen.

Van Laporta is bekend dat hij altijd een goede band onderhield met de inmiddels overleden Mino Raiola. Toen de zaakwaarnemer nog de belangen van Haaland behartigde, had de Noorse spits volgens de Spaanse sportkrant al min of meer zijn jawoord gegeven aan Barcelona. De club kon zijn komst op dat moment echter niet bekostigen, waarna Manchester City er met hem vandoor ging. En dus kwam Robert Lewandowski in de zomer van 2022 uiteindelijk naar de kampioen van Spanje.

Lewandowski ligt nog vast tot medio 2026, maar viert in de zomer van 2025 alweer zijn 37ste verjaardag. Tel daarbij op dat Vitor Roque (19) en Marc Guiu (18) gezien hun leeftijd nog niet klaar mogen worden geacht voor het grote werk en de wens van Barça om Haaland volgend jaar los te weken bij City is verklaard. De Noorse topspits zou zelf nog altijd graag eens in Spanje willen spelen. Een mogelijk sanctie voor City wegens Financial Fair Play zou Haaland, die nog vastligt tot medio 2027, het laatste zetje kunnen geven.

Real Madrid
Real Madrid werd in het verleden ook veelvuldig gelinkt aan Haaland, maar het eveneens op Barcelona georiënteerde Sport meldt dinsdag dat De Koninklijke vooralsnog geen prioriteit geeft aan de komst van de 23-jarige doelpuntenmachine. Voorzitter Florentino Pérez richt zich deze zomer op het aantrekken van Kylian Mbappé, die zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain niet gaat verlengen. Daarnaast komt Endrick nog over van Palmeiras, waardoor Real in de spits is voorzien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.