Barça zorgt voor grotere beloning Belgisch kampioen

De late treffer van Andrés Iniesta is in Brussel en Luik waarschijnlijk met gejuich ontvangen. Doordat Barcelona ten koste van Chelsea de finale van de Champions League bereikte, plaatst de Belgisch kampioen zich rechtstreeks voor de groepsfase van het toernooi van komend seizoen.

Barça zorgt voor grotere beloning Belgisch kampioen

De kampioen van België plaatst zich voor de groepsfase aangezien Manchester United en Barcelona zich via de competitie ook rechtstreeks plaatsen voor het miljoenenbal. Bij bekerwinst van Chelsea, dat zich mogelijk niet voor de groepsfase plaatst via de competitie, zou de Belgisch kampioen veroordeeld worden tot het spelen van de derde voorronde.

In de reglementen van de UEFA wordt gesteld dat de club die de Champions League wint, maar zich niet direct via de competitie plaatst voor het miljoenenbal, toch automatisch in de groepsfase instroomt. Nu Man Utd en Barça op 27 mei de finale spelen is de Belgisch kampioen verzekerd van minimaal zes wedstrijden in de Champions League.

Het kampioenschap in België nadert zijn apotheose. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben zowel Anderlecht als Standard Luik 71 punten. Mochten beide clubs op een gelijk aantal punten eindigen, dan volgt op neutrale bodem een beslissingswedstrijd om de landstitel.

Bekijk hier al onze video's