Balotelli redt punt voor AC Milan bij generale voor Ajax

AC Milan heeft met 2-2 gelijkgespeeld bij Livorno in aanloop naar het beslissende Champions League-duel met Ajax van aanstaande woensdag.

Urby Emanuelson en Nigel de Jong speelden de volledige wedstrijd bij de Milanese formatie, die al in de zevende minuut de leiding namen. Kaká brak door op links en zijn voorzet werd door Mario Balotelli (foto boven) rommelig het doel in gewerkt. Door een uithaal van twintig meter van Luca Siligardi kwam Livorno in de 26ste minuut op gelijke hoogte. Elf minuten later greep Milan-trainer Massimiliano Allegri in door Stephen El Shaarawy zijn rentree te laten maken, als vervanger van Valter Birsa.

Na een klein uur kwam Livorno op voorsprong. Siligardi stuurde Paulinho weg in de diepte, waarna de Braziliaan de bal keihard tegen de touwen schoot. Zes minuten voor tijd redde Balotelli een punt voor Milan, door met een geweldige vrije trap de 2-2 te maken. Balotelli was twee minuten voor tijd dichtbij zijn derde treffer, maar zijn inzet belandde tegen de lat. Milan blijft achtste staan in de Serie A.