'Balotelli had met iemand zoals ik drie keer de Ballon d'Or kunnen winnen'

Reacties

Mario Balotelli had met Kevin-Prince Boateng aan zijn zijde nog veel meer uit zijn carrière kunnen halen, denkt Boateng. De voormalig international van Ghana was bij AC Milan en later bij Monza teamgenoot van het Italiaanse enfant terrible.

'Balotelli had met iemand zoals ik drie keer de Ballon d'Or kunnen winnen'
© Pro Shots

Boateng (36) beëindigde afgelopen zomer zijn carrière, terwijl Balotelli (33) bij het Adana Demirspor van trainer Patrick Kluivert weer een opleving in zijn turbulente loopbaan kent. In een interview met TV Play sprak Boateng onder andere over zijn band met Balotelli.

'Ik houd van Mario. Hij had drie keer de Ballon d'Or moeten winnen. Hij had alleen iemand zoals ik nodig, iemand die hem elke dag weer de juiste weg wees. Als Mario in vorm was, behoorde hij tot de beste vijf spitsen van de wereld. De enige spits die wat mij betreft in de buurt kwam van de kwaliteiten van Zlatan Ibrahimovic was Mario', aldus Boateng, die zelf uitkwam voor onder andere Hertha BSC, Milan, Schalke 04 en Barcelona.

De immer uitgesproken Boateng, EK-ambassadeur voor speelstad Berlijn, sprak ook lovend over Roberto De Zerbi, met wie hij nog samenwerkte bij Sassuolo. 'Als ik De Zerbi tien tot twaalf jaar geleden als trainer had gehad, was mijn carrière ook heel anders gelopen. Hij is een van de beste trainers van de afgelopen twintig tot dertig jaar. Hij kan elke speler beter maken: van de keeper tot de spits. Ik was 32 toen ik met De Zerbi werkte en ik voelde me sterker dan ooit. Of hij een nog betere trainer is dan Pep Guardiola? Ja.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.