Kluivert klimt mede door goal Balotelli naar plek drie in Turkije

Patrick Kluivert blijft goed presteren met Adana Demirspor. De Nederlandse trainer boekte zaterdagavond een comfortabele zege op Konyaspor en klimt daardoor op naar de derde plek in de Turkse competitie.

Adana Demirspor
3 - 0
Konyaspor
Konyaspor

Adana Demirspor presteert de laatste weken uitmuntend. Van de laatste vijf wedstrijden won het er vier en daarmee bevindt het zich in de bovenste regionen van de Turkse competitie. Alleen Galatasaray en Fenerbahçe staan ruim boven de ploeg van Kluivert.

Bij de thuisploeg begon voormalig AZ-back Jonas Svensson in de basis, net als ex-Heerenveen-speler Arber Zeneli. Eerstgenoemde speelde een belangrijke rol bij de openingstreffer met een assist op M'Baye Niang. Na een ruim uur kwam Mario Balotelli in de ploeg voor Zeneli en hij was direct belangrijk. De Italiaan maakte tien minuten voor tijd de 2-0.

Daar bleef het niet bij voor Kluivert, want in de blessuretijd kreeg Adana Demirspor nog een strafschop mee. Niang maakte vanaf elf meter zijn tweede van de avond. Door de overwinning keert de ploeg van Kluivert terug naar de derde plek. Het staat nu acht punten achter op koploper Galatasaray, dat zaterdagavond met 0-1 won van Rizespor door een goal van Sérgio Oliveira.