Ballenjongen krijgt duw van Fulham-keeper en wordt naar tribune gestuurd

Reacties

Bernd Leno haalde zich dinsdag de woede van de supporters van Bournemouth op de hals. De doelman van Fulham wilde de wedstrijd snel hervatten, maar kreeg geen medewerking van een van de ballenjongens. Leno greep de bal uit zijn handen en duwde de jongen weg.

Ballenjongen krijgt duw van Fulham-keeper en wordt naar tribune gestuurd
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
3 - 0
Fulham
Fulham

Het was op Boxing Day niet de dag van Fulham. De club uit Londen verloor uiteindelijk met 3-0 van Bournemouth en bij 2-0 had Leno nog hoop. Met nog ruim een kwartier op de klok wilde de Duitser aanleggen voor een doeltrap, ware het niet dat de ballenjongen de bal niet bepaald snel toewierp. Door de duw die Leno vervolgens uitdeelde, werden het thuispubliek en enkele spelers van Bournemouth boos op hem.

Het akkefietje had een averechts effect voor Leno, want de tijd tikte alsnog weg. Op de bank van Fulham beklaagde men zich over het gedrag van de ballenjongens. Scheidsrechter Tim Robinson besloot vervolgens om alle ballenjongens naar de tribune te sturen om verder tijdrekken te voorkomen. Leno, die al geel op zak had, kreeg geen straf voor de duw die hij uitdeelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Excuses
De doelman bood even later zijn excuses aan bij de jongen, die inmiddels dus op de tribune zat. 'Bernd wilde snel doorspelen. Hij raakte die jongen aan, ik vond het geen duw', zei manager Marco Silva van Fulham bij Match of the Day. 'De vierde official zag dat de ballenjongens tijdrekten. Ik weet niet of ze instructies hebben gekregen, maar wij wilden snel door.'

Overigens maakte Silva zich niet zo druk om het tijdrekken van de ballenjongens. De Portugees was meer teleurgesteld over de prestatie van zijn ploeg. 'Ik was zo boos over wat we op het veld lieten zien, dat ik niet de energie had om te klagen over het tijdrekken van de ballenjongens. Ik vond het wel moeilijk te begrijpen, maar goed. Het was aan de scheidsrechter.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bournemouth
Meer over Bournemouth
Meer B. Leno
Meer over B. Leno
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.