Leno doet boekje open over vertrek bij Arsenal: 'Het was allemaal politiek'

Reacties

Bernd Leno heeft een slecht gevoel overgehouden aan zijn vertrek bij Arsenal. Volgens de Duitse doelman, die overstapte naar Fulham, was hij het slachtoffer van politieke spelletjes.

Leno doet boekje open over vertrek bij Arsenal: 'Het was allemaal politiek'
© Pro Shots

Leno raakte vorig seizoen zijn basisplaats kwijt aan Aaron Ramsdale, maar was nog wel tweede keus achter de drievoudig international van Engeland. Deze zomer kwam daar tijdens de voorbereiding verandering in. De Amerikaan Matt Turner, overgekomen van New England Revolution, bleek in de pikorde ook boven Leno te staan. Toen brak er iets bij hem, vertelt hij in gesprek met Sport BILD.

'Tijdens de voorbereiding zag ik dat het niet om prestaties gaat, maar dat het allemaal gewoon politiek is. Toen was het me duidelijk: ik moet hier zo snel mogelijk vertrekken', aldus Leno. Volgens hem werd Turner gebracht als de nieuwe nummer twee achter Ramsdale, omdat het een 'goed effect zou hebben op de marketing' van de club in de Verenigde Staten.

Het gevolg was dat Leno zijn plek in de selectie kwijtraakte. De voormalige nummer één moest tijdens het trainingskamp in de VS voor zichzelf trainen. 'Het was duidelijk: ik kreeg geen eerlijke kans, integendeel. Daarom heb ik er nu geen probleem mee om de waarheid te zeggen. Er is een goede oplossing gevonden voor iedereen, maar ik heb het recht om te benoemen wat er is gebeurd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leno staat bij Fulham inmiddels weer wekelijks onder de lat, nadat hij zijn basisplaats begin vorig seizoen kwijtraakte aan Ramsdale toen Arsenal de Premier League begon met drie nederlagen en negen tegengoals kreeg. 'Maar uiteindelijk kreeg Arsenal 48 goals tegen, het seizoen ervoor waren er dat met mij onder de lat 39. Het is te makkelijk om te zeggen dat het dan aan de keeper ligt.'

Doordat hij bij Arsenal enige tijd voor zichzelf moest trainen, is Leno nu nog bezig met het terugkrijgen van zijn wedstrijdritme. De voormalig doelman van Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart hoopt zich bij Fulham uiteindelijk weer in de kijker te spelen bij de Duitse nationale ploeg richting het WK in Qatar. De negenvoudig international zat in november vorig jaar voor het laatst bij de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Fulham
Meer over Fulham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.