Balende Van Bommel: 'Zitten in de hoek waar de klappen vallen'

Reacties

Antwerp FC kan definitief geen kampioen meer van België worden. Trainer Mark van Bommel likt de wonden en richt de pijlen nu op het winnen van de bekerfinale.

Balende Van Bommel: 'Zitten in de hoek waar de klappen vallen'
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
4 - 1
Antwerp
Antwerp

Antwerp verloor zondag met duidelijke cijfers (4-1) van Union Sint-Gillis en kan de titel dus niet meer prolongeren. De ploeg van Van Bommel kwam in de kampioensplay-offs niet sterk voor de dag en is uitgespeeld. In de competitie althans, want op 9 mei staat de bekerfinale op het programma. Ook daarin is Union de tegenstander.

'We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Daar moet je mee leren omgaan. Bij ons moeten het plan én de instelling helemaal kloppen en moeten we ook een beetje geluk hebben. Op de dagen dat alles mee zit, kunnen we van iedereen winnen. Dat is gewoon zo. Alleen… Het is niet gebeurd, hé', zei Van Bommel na afloop in Belgische media.

Ook Vincent Janssen, die het enige Antwerpse doelpunt maakte tegen Union, baalde als een stekker. 'Dit is een verhaal dat ons in deze play-offs blijft achtervolgen. Details beslissen een wedstrijd en we geven het zelf weg. Het zijn domme fouten in een wedstrijd die opgelost moeten worden. We gaan ervan uit dat dit een duel op zich blijft. Al mogen we over anderhalve week niet op achterstand komen. Vandaag is een les die we meenemen. We moeten iets volwassener leren zijn. Daar kan deze ploeg nog veel stappen in zetten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aanvoerder Toby Alderweireld sprak woorden van gelijke strekking. 'Veel is er niet gesproken in de kleedkamer. We moeten met z’n allen naar één en hetzelfde doel kijken en dat is nu de bekerfinale. Ik heb een beetje hetzelfde gevoel als vorig seizoen, toen we met 1-1 gelijk speelden tegen Union. "Dit was onze kans. De titel ontglipt ons", dacht ik toen. Een week later hebben we sterk geantwoord in Genk en pakten we de titel. Die drive en motivatie moeten we nu ook vinden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.