Bale staat te trappelen voor nieuw hoogtepunt in zijn carrière

Reacties

Gareth Bale kijkt reikhalzend uit naar de eerste groepswedstrijd van Wales, zaterdagmiddag tegen Zwitserland. De aanvaller maakt zich op voor een volgend hoogtepunt in zijn carrière.

Bale staat te trappelen voor nieuw hoogtepunt in zijn carrière
© Pro Shots
Wales
Wales
1 - 1
Zwitserland
Zwitserland

Bale (31) won met Real Madrid onder meer vier keer de Champions League en was als international een belangrijke kracht in het nationale team van Wales dat vijf jaar geleden vriend en vijand verraste met een plek in de halve finales van het EK 2016. De aanvaller is sinds vorig jaar de vaste aanvoerder van zijn land en dat geeft het EK van dit jaar voor hem nog meer waarde.

'Het is een enorme eer om de band te dragen', stelt Bale in gesprek met de BBC. 'Het is altijd al een enorme eer, maar om je land te mogen leiden tijdens een groot eindtoernooi… Dit wordt een van de hoogtepunten uit mijn loopbaan.'

Bale is met 33 doelpunten de alltime topscorer van Wales, maar heeft in de laatste elf interlands al niet meer gescoord. De vleugelflitser gaat desondanks met vertrouwen aan het EK beginnen. 'Wat ik ook al zei op het moment dat ik wél veel scoorde: het maakt niet uit wie de doelpunten maakt. Ik heb in de afgelopen periode wel zes of zeven assists kunnen noteren, dus ik draag nog steeds bij aan de goals. Ik maak me er geen zorgen over. Ik weet nog steeds waar het doel is en hopelijk kan ik scoren als ik daar de kans voor krijg.'

Wales en Zwitserland zitten samen met Italië en Turkije in Groep A. De openingswedstrijd eindigde vrijdagavond in een 0-3 zege voor de Italianen.

Europees Kampioenschap

Stand Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
3
3
0
0
7-0
+7
9
2
Wales
3
1
1
1
3-2
+1
4
3
Zwitserland
3
1
1
1
4-5
-1
4
4
Turkije
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.