Bakker beleeft onvergetelijke avond tussen PSG-sterren

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich zonder grote problemen ten koste van Pau FC geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Coupe de France. Mitchel Bakker maakte woensdagavond zijn debuut bij de Franse grootmacht.

Bakker beleeft onvergetelijke avond tussen PSG-sterren
© Pro Shots
Pau
Pau
0 - 2
PSG
PSG

De negentienjarige Nederlander verliet Ajax afgelopen zomer en werd transfervrij opgepikt door Paris Saint-Germain. In de voorbereiding trainde hij met de A-selectie mee, maar toen het seizoen eenmaal begon kwam hij niet meer in de plannen van Thomas Tuchel voor. De trainer liet hem tot woensdagavond één keer op de bank zitten, bij de achtste finale om de Coupe de la Ligue in december.

De jeugdinternational werd voor het bezoek aan Pau echter wel weer bij de selectie gehaald en zag vanaf de bank Leandro Paredes de score openen nadat Mauro Icardi de bal met de borst klaarlegde. Zo kwam PSG, waar Neymar en Kylian Mbappé werden gespaard en de aan Atlético Madrid gelinkte Edinson Cavani niet bij de selectie zat, in de 25ste minuut al op voorsprong.

Pablo Sarabia verdubbelde kort na rust de marge door van dichtbij te scoren. PSG speelde niet groots, maar kwam ook niet in de problemen. Wat voor velen als een avond om snel te vergeten voelde, werd er voor Bakker een om nooit te vergeten. Hij viel in de 72ste minuut in voor de geblesseerde Colin Dagba en maakte zo zijn officiële debuut voor de koploper van Frankrijk. Met de linksback binnen de lijnen veranderde de score niet meer.

Lille
Voor Lille is het een bekeravond geworden om snel te vergeten. De voormalige Champions League-tegenstander van Ajax is uitgeschakeld door Epinal (2-1), een club van het vierde niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.