Bakkali krijgt carrière niet op de rit: Kompany heeft ex-PSV'er niet nodig

Reacties

Trainer Vincent Kompany heeft dinsdag bevestigd dat hij Zakaria Bakkali niet meer nodig heeft op de training bij Anderlecht. De 24-jarige ex-speler van PSV heeft niets misdaan. Er is simpelweg geen perspectief meer voor hem in Brussel.

Bakkali krijgt carrière niet op de rit: Kompany heeft ex-PSV'er niet nodig
© Pro Shots

Bakkali kwam dit seizoen tot twee optredens in de hoofdmacht, maar zat sinds zijn laatste wedstrijd op 4 oktober tegen Club Brugge niet meer bij de wedstrijdselectie. Maandag kwam daar het nieuws bovenop dat de kleine dribbelaar zou zijn teruggezet naar het B-elftal. En dat blijkt inderdaad te kloppen. 'Dit is geen beslissing tegen hem, maar één voor de groep. We hadden immers een te grote kern om goed te kunnen werken. We hebben dit gedaan voor de club', vertelde Kompany op zijn persconferentie.

Volgens Belgische media heeft er geen incident plaatsgevonden en heeft Bakkali zich prima gedragen. Kompany onderschreef dat ook. 'Ik heb een goede relatie met Zico', zei de voormalige topverdediger. Bij gebrek aan uitzicht op speeltijd achtten de trainer en de directie van Anderlecht het echter beter om Bakkali met de beloften te laten meetrainen, totdat er zich een oplossing aandient. Dat wil zeggen: in de winter mag het voormalige toptalent, grootverdienener met een salaris van 1,2 miljoen euro, vertrekken.

Gezien dat hoge bedrag is de verwachting dat het voor Anderlecht lastig wordt een nieuwe club te vinden voor Bakkali, wiens contract nog anderhalf jaar doorloopt. Duidelijk is wel dat het bij PSV doorgebroken talent opnieuw een moeilijke fase in zijn loopbaan doormaakt. Na zijn komst in 2018, toen Valencia hem voor anderhalf miljoen sleet aan Paars-Wit, maakte Bakkali nog regelmatig zijn opwachting in het eerste elftal. Een knieblessure wierp hem vorig jaar terug, waarna hij Kompany dit seizoen niet kon overtuigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer Z. Bakkali
Meer over Z. Bakkali
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.