Bacuna maakt indruk als goalgetter in Engeland: 'Hij heeft zoveel te bieden'

Reacties

Juninho Bacuna heeft zijn club Huddersfield Town zaterdagmiddag behoed voor een nederlaag bij Blackburn Rovers. De 22-jarige middenvelder scoorde op Ewood Park alweer voor het derde competitieduel op rij en maakt zich populair.

Bacuna maakt indruk als goalgetter in Engeland: 'Hij heeft zoveel te bieden'
© Pro Shots
Blackburn Rovers
Blackburn Rovers
2 - 2
Huddersfield Town
Huddersfield Town

Huddersfield begon het seizoen dramatisch, hetgeen al heel vroeg leidde tot het ontslag van manager Jan Siewert. Onder diens opvolger Danny Cowley hebben The Terriers nu de smaak te pakken. De laatste twee Championship-duels werden gewonnen, voornamelijk dankzij Bacuna. Hij maakte het enige doelpunt in de 0-1 zege op Stoke City en was ook trefzeker bij de ruime zege op Hull City (3-0).

Dat deed de voormalig FC Groningen-middenvelder telkens als invaller en ook tegen Blackburn begon hij op de reservebank. Cowley geeft op zijn positie de voorkeur aan Trevoh Chalobah, die meer ervaring in de Premier League heeft. Opnieuw viel Bacuna halverwege de tweede helft in en opnieuw scoorde hij. Met zijn doelpunt bezorgde hij Huddersfield een punt, waardoor de club nu voor het eerst boven de degradatiestreep staat.

'Juninho Bacuna heeft een enorme impact als invaller, hij heeft zoveel te bieden als speler', reageert Cowley via het clubkanaal. 'Je kunt de manager prijzen omdat hij Bacuna inbrengt, maar je zou hem ook kunnen bekritiseren omdat ik hem geen basisplaats geef', aldus de manager. 'Het is heel fijn om een sterke bank te hebben, maar Juninho wil natuurlijk een basisplaats, dat is duidelijk.'

Bacuna is na Karlan Grant dit seizoen de clubtopscorer van Huddersfield. Afgelopen week was Bacuna samen met zijn broer Leandro actief voor het nationale elftal van Curaçao. Komende woensdag wacht de volgende competitiewedstrijd met Huddersfield, thuis tegen medelaagvlieger Middlesbrough.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.