Ryan Babel heeft Fulham zaterdagmiddag de derde Premier League-zege op rij bezorgd. Wolverhampton Wanderers zette tegelijkertijd een belangrijke stap richting Europees voetbal.

Fulham
1 - 0
Cardiff City

Babel stond weer in de basis bij Fulham, dat zijn laatste twee duels wist te winnen. Het duel met Cardiff City werd geen spektakelstuk, maar The Cottagers konden wel hun derde clean sheet op rij bijschrijven. Dat is opmerkelijk, aangezien Fulham in zijn eerste 33 Premier League-duels van dit seizoen liefst 76 tegengoals kreeg.

Een kwartier voor het einde zorgde Babel voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Hij kreeg de bal van Cyrus Christie en schoot hem van buiten het strafschopgebied schitterend in de bovenhoek: 1-0. De Oranje-international is nu goed voor drie goals en een assist in zijn laatste vier wedstrijden. Voor Cardiff was het een enorme domper. De ploeg uit Wales moet hopen op een nederlaag van Brighton & Hove Albion om niet het zicht op handhaving te verliezen.

Watford
Watford
1 - 2
Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton Wanderers boekte woensdag een knappe 3-1 zege op Arsenal en wachtte zaterdag een nieuwe uitdaging. Het duel op Vicarage Road was een herhaling van de halve finale in het FA Cup-toernooi. Watford trok toen dankzij een spectaculaire comeback aan het langste eind. Ook zaterdag was de eerste treffer van de bezoekers. Op aangeven van Diogo Jota maakte Raúl Jiménez alweer zijn dertiende Premier League-doelpunt: 0-1.

Lang konden The Wolves niet van die voorsprong genieten, want acht minuten later was het Andre Gray die de stand gelijk trok. Een kwartier voor tijd sloegen de bezoekers toch weer toe. Uit een fraaie pass van Rúben Neves tikte Jota de 1-2 binnen. Wolverhampton pakte zo belangrijke punten in de strijd om de zevende plaats, die zeer waarschijnlijk goed is voor Europees voetbal.

Southampton
Southampton
3 - 3
AFC Bournemouth

Shane Long schreef midweeks historie door tegen Watford het snelste Premier League-doelpunt ooit te maken en ook tegen Bournemouth was hij al vroeg trefzeker. De Ier zette Southampton in de twaalfde minuut op 1-0 in de derby. De bezoekers, met Nathan Aké uiteraard in de basis, bogen de stand vervolgens om via treffers van Dan Gosling en Callum Wilson.

Southampton gaf zich echter niet gewonnen en kwam tien minuten na rust op 2-2 door een afstandsschot van James Ward-Prowse. Halverwege de tweede helft kopte Matt Targett de 3-2 binnen. Het slotakkoord was toch weer voor The Cherries. Met zijn veertiende van het seizoen bepaalde Wilson de eindstand op 3-3. Het deerde Southampton niet, The Saints zijn door de nederlaag van Cardiff zeker van lijfsbehoud.

Crystal Palace
0 - 0
Everton
Everton

Met Patrick van Aanholt in de basis en Jairo Riedewald negentig minuten op de bank trad Crystal Palace aan tegen Everton. De ploeg van Roy Hodgson won drie van zijn laatste vijf duels en met name Wilfried Zaha had het de laatste weken op zijn heupen. Ook tegen The Toffees werden er grootse dingen van de Ivoriaan verwacht, maar die bleven uit. Ook Everton kwam niet tot scoren.