Babadi had mentaal zware maanden bij PSV

Reacties

PSV-talent Isaac Babadi kreeg zondagmiddag tegen FC Volendam voor het eerst sinds lange tijd weer eens meer speeltijd in de hoofdmacht van trainer Peter Bosz. Door zijn contractperikelen raakte de middenvelder uit beeld bij de hoofdmacht en dat zorgde voor mentaal zware maanden bij Babadi.

Babadi had mentaal zware maanden bij PSV
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
1 - 5
PSV
PSV

'Ik word er mentaal sterker van', reageerde Babadi bij ESPN op de vraag of het moeilijk was voor hem om ook weer veel minuten te maken bij Jong PSV, nadat hij aan het begin van dit seizoen min of meer al doorbrak in het eerste team van PSV. 'Op dat vlak is er misschien toch nog iets positiefs aan. Het liefst wil ik weer op het allerhoogste niveau spelen, dus ik was blij dat het weer mocht.'

Babadi gaf aan dat het soms moeilijk was om zich af te sluiten voor de buitenwacht en alles wat er rondom hem speelt. 'Uiteraard is dat moeilijk. Vaak zit de afleiding bij het voetballen. Als je weinig speelt, ga je er natuurlijk aan denken. Dus ik probeer er zo veel mogelijk af te blijven en geef intern aan wat ik aan moet geven.' Een nieuw contract in Eindhoven sluit de achttienjarige voetballer nog niet uit. 'Ik probeer op één lijn te komen met de mensen om mij heen en met de directie van PSV. Als dat lukt, gaat het goedkomen.'

Over zijn optreden tegen FC Volendam was Babadi gedeeltelijk tevreden. 'Ik heb de juiste spelers om mij heen, dan gaat het ook weer makkelijker. Ik kon iets meer betrokken zijn bij de doelpunten, hoewel ik wel scoorde. Daar ben ik heel blij mee', glimlachte Babadi, die zich de kritiek van Peter Bosz wel aantrekt.

Ligt de toekomst van Babadi bij Ajax, PSV of in het buitenland?

'Ik snap wat hij bedoelt en hij heeft zijn kritiek ook al aan mij verteld', kon Babadi daar nog enigszins om lachen. Bosz verweet de middenvelder onder anderen een balletje met de buitenkant voet over een te grote afstand. 'Maar dat blijft ook wel een beetje de speler in mij. Maar ik moet het wel veranderen, als ik meer minuten wil maken. Ik moet nog bepalender zijn, ja. Op dat vlak zitten we wel op een lijn', doelde hij op de kritiek van Bosz.

Spelersprofiel

Babadi


Geboortedatum:
6 april 2005
Leeftijd:
18
Geboorteplaats:
Nijmegen
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
PSV
Huidige club:
Jong PSV
Huidige club:
PSV Eindhoven Under 21
Nationaal team:
Nederland Onder 19
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Babadi
Meer over Babadi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.