Bosz legt uit waarom PSV er na rust wél op los scoorde in Volendam

PSV moest eerst zaaien en kon daarna pas oogsten. Dat was de teneur van de analyse van Peter Bosz na de uiteindelijk soevereine zege bij FC Volendam. De trainer besprak ook de invalbeurt van de scorende Isaac Babadi.

FC Volendam
1 - 5
PSV
PSV

De koploper kwam razendsnel op achterstand en moest halverwege nog genoegen nemen met een 1-1 stand. Pas in de tweede helft liep PSV uit. 'Vaak is het zo dat als je de tegenstander laat lopen je daar na de rust van profiteert', vertelde Bosz bij ESPN. 'Misschien waren we ook gewend aan het kunstgras. Verder hebben we op de bank ook jongens die kunnen ballen. Het tempo na rust lag ook hoger.'

Bosz vertelde halverwege een aantal tactische zaken aan zijn spelers. 'Het zit hem in kleine dingen. Johan Bakayoko speelde bijvoorbeeld te veel in de bal en stond niet diep genoeg. Dat hebben we veranderd.'

Voor rust ondervond PSV ook problemen met de kleine ruimtes. 'Het was statisch. Op zich maakte de vroege achterstand niet veel uit, omdat we ook best snel kansen kregen op de 1-1.'

Babadi
Halverwege bracht Bosz het talent Babadi voor Joey Veerman. 'Hij viel wel redelijk in, hij hield het simpel. Dat hij goed kan voetballen, hoeft hij niet te laten zien. Hij moet er alleen ook een paar maken en er een paar voor de keeper zetten. Hij gaf ook een balletje buitenkant rechts, dat was onnodig. Dat moet eruit.'