AZ-opponent Athletic heeft Muniain na half jaar terug

Reacties

Als AZ in december op bezoek gaat bij Athletic de Bilbao in de groepsfase van de Europa League, is de kans groot dat de Alkmaarders dan te maken krijgen met Iker Muniain. De 22-jarige dribbelaar is hersteld van zijn kruisbandblessure.

AZ-opponent Athletic heeft Muniain na half jaar terug

Athletic meldt op de eigen website dat Muniain fit verklaard is om weer aan alle groepsactiviteiten deel te nemen. Het betekent dat de enkelvoudige international van Spanje een half jaar na zijn laatste optreden in april tegen Sevilla (0-2) waar aan een rentree mag gaan denken.

En dus zal AZ over twee maanden tijdens de laatste speelronde van de EL-groepsfase waarschijnlijk te maken krijgen met een van de gevaarlijkste spelers in de selectie van trainer Ernesto Valverde. Zonder Muniain en enkele andere vaste waarden verloor Bilbao drie weken terug nog in Alkmaar (2-1).

Omdat het Athletic ook in de Primera División nog niet voor de wind gaat, is de naderende rentree van Muniain een flinke opsteker. Sinds de 1 meter 69 kleine aanvaller in 2009 de jongste debutant ooit werd in de clubgeschiedenis met zestien jaar en zeven maanden, geldt hij als een groot talent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.