AZ zet Vitesse terug op aarde en vindt aansluiting bij Eredivisie-top

Reacties

AZ is nog maar drie punten verwijderd van de topdrie in de Eredivisie. Vitesse werd in Alkmaar verslagen en als AZ zondag het inhaalduel met FC Utrecht wint, staan de Alkmaarders gelijk met de Arnhemse nummer drie van de Eredivisie.

AZ zet Vitesse terug op aarde en vindt aansluiting bij Eredivisie-top
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 1
Vitesse
Vitesse

Na het ontslag van Arne Slot kende AZ een rumoerige periode, maar na de 1-3 zege op FC Twente en de 5-3 zege op Willem II lijken de Alkmaarders onverstoord op weg naar de Eredivisie-top. Met een winst in de thuiswedstrijd tegen Vitesse zou dan ook een dubbelslag geslagen kunnen worden. Vitesse stond voorafgaand aan het duel met AZ immers derde in de Eredivisie en bij een Alkmaarse zege zou AZ het gat met de nummer drie verkleinen tot slechts drie punten. En dat terwijl AZ zondag nog het inhaalduel met FC Utrecht op het programma heeft staan.

De start van AZ was in elk geval veelbelovend. Jesper Karlsson had namelijk niet langer dan vijf minuten nodig om Vitesse op een 1-0 achterstand te zetten. De Zweed bezorgde zijn ploeg daarmee een vliegende start, die even later zelfs nóg beter leek te worden met de 2-0 van Tijjani Reijnders. Zijn goal werd echter terecht afgekeurd. Timo Letschert kopte de bal namelijk vanuit buitenspelpositie terug op Reijnders. 

Maar Vitesse is niet voor niets de nummer drie van de Eredivisie. De Arnhemse bezoekers openden de jacht op de gelijkmaker via uitblinkers Riechedly Bazoer, Oussama Tannane en aanvalsleider Oussama Darfalou. Die gelijkmaker leek een kwestie van tijd te zijn, maar tot ontsteltenis van alles en iedereen in het geelzwart was het vijf minuten voor de rust juist Myron Boadu die aan de andere kant toesloeg. De negentienjarige AZ-aanvaller zette zijn ploeg tegen de verhouding in op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het comfort van die ruime marge verdween pijlsnel na rust voor AZ. In de categorie 'curieus' kreeg Loïs Openda de 2-1 op zijn naam na een goede combinatie met Tannane. Openda kreeg de bal iets te ver voor hem, maar mocht zich gelukkig prijzen dat Letschert de bal hard tegen hem aan schoot. Pardoes viel de bal in de verre hoek in het netje.

Vitesse kwam zodoende als een raket uit de kleedkamers en ging opnieuw op jacht naar de gelijkmaker. In de 64ste minuut leek die jacht een succesvolle te worden. Ware het niet dat Darfalou nipt buitenspel stond bij een lange bal van Eli Dasa. AZ mocht daarmee opgelucht ademhalen: de treffer van Darfalou werd na het bekijken van de beelden definitief afgekeurd.

Zonder Bazoer, die na een blessure naar de kant moest, zocht Vitesse alsnog naar het punt. Een punt dat er niet zou komen. Ferdy Druijf stond namelijk amper tien seconden binnen de lijnen als invaller voor Boadu toen hij helemaal vrij voor het doel de beslissende 3-1 binnen kon werken. De supersub zorgde er zodoende voor dat AZ verzekerd was van de drie punten, die de Alkmaarders weer dichter bij de Eredivisie-top brengen.

AZ Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.