AZ bevestigt komst van Deense opvolger voor Bizot

Reacties

AZ heeft de komst van de Deense doelman Peter Vindahl Jensen bevestigd. De 23-jarige goalie komt zoals eerder gemeld over van FC Nordsjaelland en moet Marco Bizot gaan vervangen in Alkmaar. Met de komst van de Deen is circa 1,8 miljoen euro gemoeid.

AZ bevestigt komst van Deense opvolger voor Bizot
© Imago

Met Vindahl Jensen heeft AZ de opvolger van de naar Stade Brest vertrokken Bizot nu echt binnen. De aanwinst gaat met rugnummer 1 spelen en heeft een vierjarig contract getekend. 'De Nederlandse competitie staat in Denemarken hoog aangeschreven. Daar komt bij dat AZ een grote club is met ambities die mij aanspreken', zegt de aankoop in het persbericht.

Volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts past Vindahl Jensen met zijn kwaliteiten perfect in de filosofie van AZ. Hij omschrijft de goalie als 'een allround goede keeper, waarbij vooral de reflexen en uitstekende meevoetballende kwaliteiten opvallen'.

Zaterdag stond Hobie Verhulst nog onder de lat bij de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, die met 1-0 verloren werd van RKC Waalwijk. De jonge goalies Sem Westerveld en Beau Reus zaten toen op de bank bij de ploeg van trainer Pascal Jansen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.