AZ-prestaties van invloed op voorselectie Jong Oranje

Reacties

Michael Reiziger heeft zijn voorselectie voor de komende interlandperiode met Jong Oranje bekendgemaakt. De coach heeft 28 spelers geselecteerd, onder wie twee potentiële debutanten die onder contract staan bij AZ.

AZ-prestaties van invloed op voorselectie Jong Oranje
© Pro Shots

In de vorige interlandperiode debuteerde Ruben van Bommel in de selectie van Jong Oranje, komende maand krijgt hij mogelijk gezelschap van keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro en aanvaller Myron van Brederode.

Owusu-Oduro is een talentvolle doelman die nog wacht op zijn debuut in de hoofdmacht van AZ. Wel keepte hij zeventien duels in de Keuken Kampioen Divisie en speelde hij een belangrijke rol in de Youth League-winst van vorig seizoen. Deze maand stond hij dan ook met AZ tegenover Boca Juniors in de strijd om de Wereldbeker voor spelers onder de twintig.

Van Brederode beleefde al wel zijn doorbraak in de hoofdmacht. Sterker nog: hij kwam al tot 47 duels voor het eerste elftal. Afgelopen donderdag opende hij nog de score in de Conference League-wedstrijd tegen Zrinjski Mostar, die AZ ondanks een 0-3 voorsprong alsnog verloor.

Naast Owusu-Oduro en Van Brederode zit PSV-doelman Niek Schiks ook voor het eerst bij de (voor)selectie van Jong Oranje. In de afgelopen interlandperiode, waarin op weg naar het EK werd gewonnen van Moldavië en Noord-Macedonië, keepte Calvin Raatsie van FC Utrecht. Andere grote namen in de voorselectie van Reiziger zijn bijvoorbeeld die van Isaac Babadi (PSV), Emanuel Emegha (Strasbourg), Jorrel Hato en Kenneth Taylor (beiden Ajax). Ian Maatsen van Chelsea sluit na zijn periode bij het grote Oranje, waarin hij tweemaal buiten de wedstrijdselectie viel, ook weer aan bij de beloften.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.