AZ presenteert Ghanese aanvaller van BK Häcken

Reacties

AZ heeft Ibrahim Sadiq op de laatste dag dat de transfermarkt nog open is gepresenteerd. De Ghanese aanvaller komt over van BK Häcken en tekent een contract tot 2028 in Alkmaar.

AZ presenteert Ghanese aanvaller van BK Häcken
© Pro Shots

De 23-jarige Sadiq stond al even op de radar bij AZ. Eerder deze week meldde VI al dat de ploeg van Pascal Jansen op hoofdlijnen een akkoord met de Zweedse bekerwinnaar had bereikt over een transfersom van zo'n vier miljoen euro.

Häcken wilde Sadiq echter pas laten gaan na de play-offswedstrijd tegen Aberdeen afgelopen donderdag. Sadiq scoorde twee keer in die wedstrijd, waardoor Häcken zich kwalificeerde voor de Europa League.

Multi-inzetbare aanvaller
Tecnisch directeur Max Huiberts legt in het persbericht uit dat Sadiq gehaald is omdat hij voorin op meerdere posities uit de voeten kan: 'Bij Häcken speelde hij voornamelijk vanaf de rechterflank. Hij zou echter ook in de spits kunnen spelen. We hebben veel keuze voorin, maar dat moet ook als je in meerdere competities actief bent. Dan moet je in de breedte sterk zijn.'

Sadiq zelf zegt dat een droom voor hem is uitgekomen. 'AZ wilde mij heel graag hebben. Dat gaf me een goed gevoel', eindigt hij. 'Daarnaast speelt de club in een geweldig stadion. Dit zijn de stadions waar je als prof graag in wil spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer I. Sadiq
Meer over I. Sadiq
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.