AZ pakt door in jacht op Johnsen

Reacties

Bjørn Johnsen is de beoogde opvolger van Wout Weghorst bij AZ. De Alkmaarders zijn bereid door te pakken in de jacht op de Noorse spits van ADO Den Haag.

AZ pakt door in jacht op Johnsen

AZ wil de transfer van Johnsen afronden na de terugkeer uit Kazachstan. Jeffrey van As benadrukt namens ADO Den Haag echter dat er van een akkoord nog geen sprake is. 'Ik heb vorige week de bal teruggekaatst naar Max Huiberts (technisch directeur AZ, red.) en daar ligt die bal nog steeds.'

Johnsen, die een jaar geleden transfervrij overkwam van Hearts, was in zijn eerste seizoen bij ADO goed voor negentien doelpunten in de Eredivisie. De 26-jarige spits ligt tot medio 2020 vast in Den Haag en heeft zelf ook nog geen akkoord bereikt met AZ.

AZ verkocht Wout Weghorst eerder deze zomer voor ruim tien miljoen euro aan VfL Wolfsburg. Sindsdien is de club op zoek naar een nieuwe aanvalsleider, ondanks de goede prestaties van de van Sparta Rotterdam teruggekeerde Fred Friday in de voorbereiding en de aanwezigheid van toptalent Myron Boadu.

Veerman
ADO zet ondertussen vol in op de komst van Henk Veerman als nieuwe spits. De boomlange aanvaller mag voor een bedrag tussen de vier en vijf ton vertrekken bij SC Heerenveen en staat ook in de belangstelling van onder meer Excelsior, waardoor het nog geen uitgemaakte zaak is dat hij naar de Hofstad vertrekt. FC Emmen had eveneens interesse, maar kon niet aan de transfersom voldoen die Heerenveen verlangt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.