FC Emmen: Eredivisie-tests geslaagd, zoektocht naar spits duurt voort

Reacties

Trainer Dick Lukkien is positief over de ontwikkeling die FC Emmen doormaakt in de voorbereiding. Afgelopen weekend slaagde zijn ploeg in de Eredivisie-test door buurman FC Groningen met 1-0 te verslaan.

FC Emmen: Eredivisie-tests geslaagd, zoektocht naar spits duurt voort

'Ik was wel nieuwsgierig of we meekonden op dat niveau. We konden mee', concludeert Lukkien. 'Voetballend waren we al wat vaster, terwijl ik Groningen zeker inschat als een ploeg die in het linkerrijtje kan eindigen. We hebben eerder ook al tegen Heracles Almelo gespeeld en in het uurtje dat we tegen hen met de basis speelden ging het ook prima. Dat moet geloof en vertrouwen geven.'

'We zijn hard aan het werk, ik geloof heilig in onze manier van spelen. De mannen die hier al langer spelen geloven daar ook in, de nieuwe kerels pakken het ook snel op. Dat is mooi om te zien', vervolgt de oefenmeester, die op redelijk korte termijn een spits naar Emmen hoopt te halen.

Spits
Borna Miklic (20) heeft in zijn proefperiode in elk geval een goede indruk achtergelaten. De Drentse club neemt deze week een beslissing over de Kroatische spits. Miklic is in afwachting daarvan teruggekeerd naar zijn werkgever Dinamo Zagreb. 'Dat komt omdat hij tegen een blessure aanzat', vertelt Lukkien.

'Daardoor hebben we hem in de oefenwedstrijd tegen FC Groningen maar heel kort aan het werk kunnen zien. Dat was jammer. Op de training en tegen Jong AZ heeft hij een goede indruk achter gelaten. Hij is een jongen met potentie. We gaan kijken of we met hem verder willen, maar dat heeft ook te maken met vraag en aanbod', doelt hij op de vraagprijs van Dinamo.

Bij Emmen staat SC Heerenveen-spits Henk Veerman nog altijd bovenaan het verlanglijstje, maar de club oriënteert zich dus op andere kandidaten. 'Heerenveen houdt redelijk voet bij stuk qua vraagprijs', legt Lukkien uit. 'Dus dan kan het lastig worden, dus wij kijken op dit moment wat er voor ons nog meer interessant kan zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.