AZ-opponent Brann reist met vertrouwen naar Alkmaar

SK Brann reist met veel vertrouwen af naar Nederland voor de eerste confrontatie met AZ. De Noorse club won zondag met ruime cijfers van hekkensluiter Aalesund. Donderdag staat Brann in het AFAS Stadion tegenover AZ.

SK Brann
SK Brann
5 - 1
Aalesund FK
Aalesund FK

Brann ontdeed zich in de voorronde van de Conference League van het Portugese Arouca en kwam daardoor tegenover AZ te staan in de volgende ronde. Voordat de heenwedstrijd wordt gespeeld, speelde Brann in de competitie eerst nog tegen Aalesund. Dat duel leverde geen problemen op. Bij rust stond het al 3-0 door doelpunten van Frederik Børsting, Felix Horn Myhre en Niklas Castro.

Aalesund deed in de tweede helft iets terug via Isaac Atanga, maar twee minuten na die treffer herstelde Brann de marge via Bard Finne. Aune Heggebo bepaalde de eindstand op 5-1. De nummer vijf van Noorwegen boekte zo een ruime overwinning. De heenwedstrijd tegen AZ wordt donderdag gespeeld, een week later volgt de return in Bergen.