AZ met Luckassen in basis tegen FC Augsburg

Reacties

AZ begint om 19.00 uur met Derrick Luckassen in plaats van Muamer Tankovic aan de Europa League-wedstrijd tegen FC Augsburg, dat met twee voormalige Eredivisie-krachten aan de aftrap komt in Alkmaar.

AZ met Luckassen in basis tegen FC Augsburg

Bij absentie van Mounir El Hamdaoui, die pas na de winterstop in Europa speelgerechtigd is voor AZ, houdt trainer John van den Brom vast aan Vincent Janssen. De spits krijgt vanaf de zijkanten de steun van Dabney Dos Santos en Joris van Overeem.

Maar in zijn rug van Janssen komt Markus Henriksen in plaats van Muamer Tankovic, die zijn basisplaats heeft moeten afstaan aan Derrick Luckassen. Die komt als middenvelder binnen de lijnen. Het is de enige wijziging in vergelijking met de Eredivisie-wedstrijd tegen SC Cambuur (1-1).

Twee spelers van FC Augsburg keren terug op de Nederlandse velden. Oranje-international Paul Verhaegh was actief voor AGOVV Apeldoorn, FC Den Bosch en Vitesse voor hij in 2010 naar Duitsland verhuisde. Voor Ragnar Klavan is het sowieso een extra bijzondere wedstrijd gezien zijn verleden bij AZ. De verdediger werd in 2009 kampioen met de Alkmaarse formatie.

AZ staat na twee duels op drie punten. FC Augsburg wacht nog op de eerste punten bij het debuut op het Europese podium.

Opstellingen:
AZ: Coutinho; Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps; Van Overeem, Luckassen, Henriksen, Rienstra, Dos Santos; Janssen.
FC Augsburg: Hitz; Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Max; Baier, Trochowski,  Bobadilla, Koo, To. Werner; Caiuby.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.