AZ imponeert niet maar nadert Feyenoord

AZ staat mogelijk nog een leuke slotfase van de competitie te wachten. De Alkmaarders zetten Willem II aan de kant in een fase waarin de thuisploeg juist beter was dan het zoekende AZ (1-3). De tweede plaats lonkt nu.

AZ startte sterk in Tilburg en kwam al na vier minuten op voorsprong. Haris Medunjanin (foto) speelde zich vrij en schoot raak. In de minuten die volgden leek de ploeg van Louis van Gaal door te drukken en Willem II te slachten.

De gelijkmaker van Iwan Redan (16e minuut) veranderde alles. Na de kopgoal van de spits (assist Moussa Demebele) geloofden de Tricolores er weer in en AZ had moeite om het initiatief te heroveren.

In de tweede helft kantelde het duel toch weer in Noord-Hollands voordeel. Juist toen leek Willem II op een overwinning af te koersen. Maar dankzij een goal van Gretar Steinsson (kopbal uit een hoekschop) en een late treffer van invaller Stein Huysegems, deed AZ alsnog goede zaken.

Het liep namelijk twee punten in op Feyenoord. Het gat in de strijd om de tweede plaats is nog twee punten. Komend weekend staat bovendien AZ-Feyenoord op het programma. Willem II kan zich door de nederlaag voorbereiden op de nacompetitie tegen degradatie.