AZ heeft gebroken met belabberde PSV-traditie: 'Het ligt dicht bij elkaar'

Reacties

Tussen 2014 en 2018 verloor AZ in competitieverband liefst tien keer op rij van PSV, inmiddels zijn de Alkmaarders aan een betere reeks bezig. Zaterdag staan de twee clubs tegenover elkaar in Eindhoven.

AZ heeft gebroken met belabberde PSV-traditie: 'Het ligt dicht bij elkaar'
© Pro Shots
PSV
PSV
0 - 1
AZ
AZ

Na de 3-1 nederlaag op 22 december 2018 keerde het tij voor AZ. Sindsdien won de club vijf van de zes onderlinge confrontaties in de Eredivisie, de laatste drie bezoekjes aan het Philips Stadion leverden een overwinning op voor AZ. Doelsaldo in die duels: 9-2.

In de huidige vorm hoeft AZ zich vooraf niet rijk te rekenen tegen het steeds sterkere PSV, dat zondag nog Ajax versloeg in de Johan Cruijff Arena. Dat besef is er bij Sam Beukema. 'Als wij onvolwassen voor de dag komen, kunnen we tegen iedereen punten verspelen', verwijst hij in gesprek met VI naar de recente nederlagen tegen Excelsior en RKC Waalwijk. 'Maar de andere kant van het verhaal is: als we doen waar we goed in zijn, kunnen we van iedereen winnen. Zo dicht ligt het bij elkaar.'

Lees in de nieuwste VI of op VI PRO alles over de aanloop naar de topper tussen AZ en PSV en de lastige keuzes die trainer Pascal Jansen moet maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.