AZ haalt Noorse rechtsback Witry als opvolger van Svensson

Reacties

AZ heeft de opvolger van Jonas Svensson binnen. De Noorse rechtsback Aslak Witry komt over van Djurgårdens IF en moet in Alkmaar het gat opvullen dat zijn landgenoot achterliet met zijn vertrek naar Turkije. Witry tekent voor vijf jaar bij AZ.

AZ haalt Noorse rechtsback Witry als opvolger van Svensson
© Pro Shots

Svensson was jarenlang het vaste gezicht aan de rechterkant van de verdediging, maar AZ slaagde er niet in het aflopende contract van de 28-jarige back te verlengen. Na vierenhalf jaar trouwe dienst liep de 23-voudig international van Noorwegen daardoor transfervrij de deur uit in Alkmaar en koos voor een driejarig contract bij de Turkse promovendus Adana Demirspor.

AZ had met de Japanner Yukinara Sugawara al een alternatief voor Svensson in huis, maar heeft de rechtsbackpositie met de komst van Witry nu weer dubbel bezet. De 25-jarige Noor speelde de afgelopen tweeënhalf jaar in Zweden voor Djurgården en was dit seizoen al zeven keer trefzeker voor die club. Bij AZ is Witry na Sam Beukema en Vangelis Pavlidis de derde nieuweling van deze zomer.

'Aslak is een speler die past in onze manier van spelen', zegt technisch directeur Max Huiberts op de clubwebsite over de Noorse aanwinst. 'Los van zijn verdedigende kwaliteiten, is hij ook sterk aan de bal en brengt hij aanvallende impulsen met zich mee. Hij heeft bewezen over scorend vermogen te beschikken, wat – zeker als vleugelverdediger- een extra wapen is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.