AZ moet verder zoeken: Svensson wordt ploeggenoot van Balotelli

Reacties

Een langer verblijf van Jonas Svensson bij AZ is definitief van de baan. De rechtsback gaat aan de slag bij Adana Demirspor, de Turkse club die eerder deze week nog Mario Balotelli aantrok.

AZ moet verder zoeken: Svensson wordt ploeggenoot van Balotelli
© Pro Shots

Adana Demirspor promoveerde in het afgelopen seizoen naar de Süper Lig en is duidelijk van plan om iets moois neer te zetten op het hoogste niveau. Svensson is gevallen voor het plan van de club en heeft voor drie seizoenen getekend. Net als voor Balotelli hoefde Adana Demirspor ook voor Svensson geen transfersom te betalen. De vleugelverdediger had immers een aflopend contract.

Voor de 28-jarige Svensson komt er met zijn verhuizing naar Turkije een einde aan vierenhalf jaar AZ. De Noorse rechtsback kwam in januari 2017 binnen bij de Alkmaarders, die Svensson overnamen van Rosenborg BK, en speelde in totaal 152 wedstrijden voor de club. Daarin was hij zeven keer trefzeker.

AZ hield lang de hoop dat het Svensson toch kon verleiden tot het tekenen van een nieuw contract, maar de Alkmaarders moeten nu definitief verder zoeken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer J. Svensson
Meer over J. Svensson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.