AZ en Vlaar krijgen gelijk: vrijspraak na rode kaart

Reacties

Ron Vlaar ontloopt een schorsing. De verdediger van AZ heeft het schikkingsvoorstel van de KNVB, naar aanleiding van de rode kaart die scheidsrechter Kevin Blom hem gaf in het duel met PSV (2-3), met succes afgewezen. Daardoor is Vlaar tegen Heracles Almelo inzetbaar.

AZ en Vlaar krijgen gelijk: vrijspraak na rode kaart

Vlaar kreeg in de weergaloze topper tegen PSV van afgelopen zaterdag (2-3 nederlaag) kort voor tijd de rode kaart van Blom, omdat hij de doorgebroken Hirving Lozano ten val zou hebben gebracht. Woensdag kreeg hij van de aanklager betaald voetbal van de KNVB daarvoor een schikkingsvoorstel (één duel toekijken), maar daarmee gingen Vlaar en AZ niet akkoord. 'Ik raakte Lozano niet. Hij viel en deed het slim, maar ik word er schijtziek van iedere keer. Schei toch uit', zei de verdediger na de wedstrijd al.

Daarop kwam de zaak voor de tuchtcommissie, die het donderdag niet wettig en overtuigend wettig bewezen achtte dat Vlaar een overtreding maakte op de Mexicaanse aanvaller van PSV. En dus kan de 33-jarige ex-international vrijdag gewoon aan de aftrap verschijnen in het uitduel met Heracles.

Na de wedstrijd ging AZ-trainer John van den Brom ook al tekeer over het in zijn ogen slechte optreden van arbiter Blom. De oefenmeester kreeg een dag eerder dan Vlaar eveneens een schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing, dat werd door de Allkmaarders wél direct geaccepteerd.

Samenvatting AZ - PSV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.