AZ boekt bescheiden winst, transferklappers naar volgend boekjaar

Reacties

AZ heeft dinsdagmiddag de jaarcijfers gepubliceerd die vorige week werden vastgesteld op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De Alkmaarders noteerden over het seizoen 2022/23 een nettowinst van 1,4 miljoen euro.

AZ boekt bescheiden winst, transferklappers naar volgend boekjaar
© Pro Shots

De omzet van AZ steeg van 33 miljoen euro in 2022 naar 47,4 miljoen in 2023. De stijging is volgens de club te danken aan hogere sponsoropbrengsten, de goede prestaties in de Conference League en het feit dat vanwege corona in het seizoen 2021/22 acht wedstrijden achter gesloten deuren moesten worden afgewerkt.

Ook de transferopbrengsten leveren een belangrijke bijdrage. Daarbij moet worden aangetekend dat de transfers van spelers als Tijjani Reijnders, Milos Kerkez, Sam Beukema, Jesper Karlsson, Yusuf Barasi, Pantelis Hatzidiakos en Tijs Velthuis pas worden verwerkt in het boekjaar 2023/24. Dat zorgt vanuit financieel oogpunt voor een mooi vooruitzicht voor de nummer twee van de Eredivisie.

Buffer
In combinatie met plaatsing voor de groepsfase van de Conference League ziet de toekomst er rooskleurig uit voor AZ. De club heeft de afgelopen jaren een buffer opgebouwd, die bestaat uit een eigen vermogen van 58,1 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.