AZ biedt testspeler Van La Parra geen contract aan

Rajiv Van La Parra heeft geen contract gekregen bij AZ. De twintigjarige aanvaller trainde vanaf 4 juli mee bij de Alkmaarders, maar maakte tijdens die oefensessies en vier oefenduels te weinig indruk op de technische staf.

AZ biedt testspeler Van La Parra geen contract aan

Van La Parra is eigendom van Caen, waar hij beschikt over een contract tot medio 2012. De twintigjarige rechterspits, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep en sinds drie jaar uitkomt voor zijn Franse werkgever, mag voor een paar ton vertrekken.

Ondanks een verlengde stageperiode viel het oordeel van trainer Gertjan Verbeek toch negatief uit voor Van La Parra, die in het oefenduel van dinsdag met Hollandia (3-0 zege) voor het laatst zijn opwachting maakte.

Na dat duel trok Verbeek de conclusie dat zijn elftal nog versterking nodig heeft. 'Het had bij rust 6-0 voor ons moeten staan. Dat het vervolgens slecht was, daar schrik ik niet van, nee. Dat weet ik. We hebben momenteel achttien Eredivisie-waardige spelers; de rest komt nog tekort.'

'Achter de schermen wordt hard gewerkt om nog drie jongens te halen. Dan gaat het om een rechtsback, een rechtsbuiten en een spits', aldus de AZ-coach op de clubwebsite. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's