Averij Dortmund in strijd om 'best of the rest' in Duitsland

Borussia Dortmund heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om een Champions League-ticket. Ondanks een treffer van Marco Reus werd het maandagavond in eigen huis gelijk tegen FC Augsburg (1-1).

Tegen zijn oude ploeg Borussia Mönchengladbach, een week eerder, maakte Reus een heel fraaie treffer en werd hiermee de matchwinner. Ook tegen Augsburg bleek de Duitse aanvaller al binnen het kwartier goud waard. Een lage voorzet werd door de defensie van Augsburg nog onschadelijk gemaakt, maar op de rebound van dichtbij van de rechtspoot hadden de bezoekers geen antwoord: 1-0. Voor Reus was het alweer zijn tweede treffer in drie Bundesliga-duels. De linksbuiten miste de eerste 21 speelrondes van dit seizoen door een kruisbandblessure.

Augsburg, nog altijd zonder de geblesseerde verdediger Jeffrey Gouweleeuw, kreeg maar geen grip op de thuisploeg, maar tot grote kansen voor Dortmund leidde dit niet. De bezoekers mochten vlak voor rust nog aanleggen voor een vrije trap, maar Jonathan Schmid zag een harde en lage poging in de linkeronderhoek maar ternauwernood gekeerd worden door doelman Roman Bürki.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Dortmund hield, zonder echt gevaarlijk te worden, het overwicht. De bezoekers waren tien minuten na rust nog gevaarlijk via een kopbal van Schmid, terwijl André Schürrle namens de thuisploeg nog uit kansrijke positie finaal miste.

In de slotfase kreeg Dortmund toch de deksel op de neus. Verdediger Kevin Danso werkte de bal, compleet vrijstaand, uit een corner binnen: 1-1. De tegentreffer maakte de thuisploeg wakker, want direct hierna werd een knal van Mahmoud Dahoud maar net uit het doel getikt door doelman Marwin Hitz. Enkele minuten voor tijd verprutste de verder onzichtbare Michy Batshuayi nog een grote kans. Ondanks een slotoffensiefje van de thuisploeg vielen er geen noemenswaardige kansen meer te noteren.

Dankzij het puntenverlies heeft Dortmund nog maar één punt voorsprong op nummer drie Schalke 04 en slechts drie punten voorsprong op Leverkusen dat vijfde staat. De eerste vier plaatsen geven recht op Champions League-voetbal komend seizoen. Met 41 punten uit 24 duels is de achterstand op koploper Bayern München tevens nagenoeg onoverbrugbaar. Ondanks puntenverlies van de Duitse grootmacht tegen Hertha BSC op zaterdag, kijken Die Borussen nog altijd tegen een achterstand van negentien punten aan op de Rekordmeister.