Australische routinier verwacht beterschap tegen Oranje

Reacties

Het openingsduel tegen Chili (3-1 voor de Zuid-Amerikanen) eindigde voor Australië in een teleurstelling. De ervaren Mark Bresciano verwacht dat zijn ploeg het tegen Nederland woensdag beter doet.

Australische routinier verwacht beterschap tegen Oranje

Vooral in de openingsfase werden de Australiërs onder de voet gelopen door Chili, dat al na een kwartier met 2-0 voor stond. Bresciano werd voor het duel met Oranje gevraagd of hij dacht dat dat woensdag ook zou gaan gebeuren. 'Ik denk het niet', luidde zijn antwoord.

'Voor veel jongens was die wedstrijd hun eerste op een toernooi als dit. Daardoor waren we er niet helemaal bij in het begin.' Het nieuwe is er volgens Bresciano na een duel wel vanaf. 'Tegen Chili hebben we het in de eerste twintig minuten weggegeven. Nu hebben we allemaal meegemaakt hoe het is; tegen Nederland zullen we er vanaf de eerste minuut gewoon staan.'

Toch is hij wel degelijk op zijn hoede voor de ploeg die tegen regerend wereldkampioen Spanje (5-1) enorm veel indruk maakte. 'Hoe we de Nederlandse spelers kunnen stoppen? Hopen dat zij een mindere dag hebben en hopen dat wij daarvan kunnen profiteren. We moeten klaar zijn om ieder kansje te pakken en als team te functioneren.

Postecoglou
Zijn bondscoach, Ange Postecoglou, was het roerend met de middenvelder van het Qatarese Al Gharafa eens. 'Weet je, je moet die wedstrijd ingaan met het idee dat je ook echt kan winnen. We weten goed hoe groots deze wedstrijd gaat zijn', voegde hij aan de woorden van Bresciano toe. 'Maar dat wisten we al toen we hier naartoe kwamen.'

Over zijn opstelling tegen Oranje wilde Postecoglou niet veel kwijt, al zal hij sowieso één wijziging door moeten voeren. Rechtsback Ivan Franjic is inmiddels geblesseerd naar huis; zijn vervanger zal tegen Nederland waarschijnlijk Ryan McGowan zijn. De verwachting is dat de overige namen hetzelfde zullen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.