Aubameyang heeft na zege net zoveel goals als Ingolstadt

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang heeft Borussia Dortmund vrijdagavond de zege op FC Ingolstadt 04 bezorgd: 1-0. De de laatste weken uiterst productieve aanvaller tekende voor de enige goal, een doelpunt dat de verhoudingen tussen de clubs dit seizoen in één keer duidelijk maakte. Aubameyang heeft nu immers 23 competitiegoals, het aantal dat alle spelers van Ingolstadt dit seizoen tezamen maakten.

Aubameyang heeft na zege net zoveel goals als Ingolstadt

Ingolstadt kwam als nummer zeventien naar het Signal Iduna Park en wist dus hoe zwaar de opgave was. Al in de veertiende minuut werd die opgave nog lastiger. Aubameyang schoot bij de eerste paal raak op aangeven van Marcel Schmelzer.

Voor de Gabonees was het niet alleen zijn 23ste competitiegoal, maar ook zijn negende treffer in de laatste vijf officiële duels. Dit seizoen staat hij daardoor in alle competities al op dertig treffers.

Omdat het zeer pover spelende Dortmund er vervolgens maar niet in slaagde de marge te vergroten, bleef het spannend. Ingolstadt kon een goal, en daarmee een stuntje, evenwel niet meer afdwingen. De kansen waren er wel, maar steeds stond het vizier niet op scherp.

De bezoekers blijven daardoor in degradatienood en zijn nog steeds zeventiende. Dortmund verstevigde de derde plek, een stek die aan het einde van dit seizoen rechtgeeft op directe kwalificatie voor de Champions League. Het verschil met RB Leipzig en koploper Bayern München, die beiden nog een duel tegoed hebben, is respectievelijk drie en dertien punten.

In de huidige editie van de Champions League werd Dortmund vrijdag gekoppeld aan AS Monaco. De Monegasken schakelden in een spectaculair tweeluik Manchester City uit, terwijl Dortmund Benfica uit het toernooi knikkerde. Dortmund plaatste zich midweeks ook voor de halve finale van het bekertoernooi door Sportfreunde Lotte een halt toe te roepen. In de halve eindstrijd is Bayern de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.