Klassiekers in kwartfinale CL, Leicester loot Atlético

Reacties

Leicester City vervolgt het Europese avontuur met een confrontatie tegen Atlético Madrid. De kwartfinale van de Champions League kent twee absolute krakers: Bayern München - Real Madrid en Juventus - Barcelona. AS Monaco stuit op Borussia Dortmund.

Klassiekers in kwartfinale CL, Leicester loot Atlético

Daarmee kent de kwartfinale van de Champions League twee confrontaties die niet zouden misstaan als finale. Barcelona en Juventus troffen elkaar in 2015 nog in de eindstrijd. Voor Real wordt het een zware kluif om zijn titel als eerste club in de CL-historie te verdedigen met het Bayern van Arjen Robben als opponent.

Verliezend finalist Atlético moet zich een weg zien te knokken langs Leicester om weer door de stoten naar de laatste vier. De kampioen van Engeland rekende in de vorige ronde af met een andere Spaanse club: Sevilla. Monaco mag het na de stunt tegen Manchester City opnemen tegen de verliezend finalist van 2013: Dortmund.

Loting kwartfinale Champions League
Wedstrijd Heenduel Return
Atlético Madrid - Leicester City Woensdag 12 april Dinsdag 18 april
Borussia Dortmund - AS Monaco Dinsdag 11 april Woensdag 19 april
Bayern München - Real Madrid Woensdag 12 april Dinsdag 18 april
Juventus - Barcelona Dinsdag 11 april Woensdag 19 april

Leicester is de enige nieuweling bij de laatste acht van het miljardenbal. Barcelona staat voor de tiende keer op rij in de kwartfinale. Ook voor Bayern (8x op rij), Real (7) en Atlético (4) is het inmiddels vaste prik. Monaco, Juventus zijn er na één seizoen afwezigheid weer bij, Dortmund ontbrak de afgelopen twee jaar bij de laatste acht.

De heenwedstrijden in de kwartfinale van de Champions League worden afgewerkt op dinsdag 11 en woensdag 12 april. Een week later staan de returns op het programma. In de eerste twee weken van mei strijden de vier halvefinalisten om een plek in de finale, die op zaterdag 3 juni in Cardiff is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.