Griezmann: 'Oblak de beste keeper ter wereld'

Bayer Leverkusen heeft zich woensdag stukgebeten op Jan Oblak (0-0). De doelman onderstreepte daarmee de pijler te zijn onder het Champions League-succes van Atlético Madrid.

Antoine Griezmann is vaak de man in de schijnwerpers met zijn doelpunten. Maar nu wees de Franse spits met zijn bewonderende vinger naar Oblak. Met name zijn reddingen bij pogingen van Julian Brandt en Kevin Volland in de tweede helft spraken tot de verbeelding. 'Daarom zeggen we dat hij de beste keeper ter wereld is', aldus Griezmann over de 24-jarige Sloveense doelman. 'Hij bewijst dat elke wedstrijd weer. En nu weer.'

Oblak, die de heenwedstrijd in Duitsland miste door schouderproblemen, werd vooral na rust op de proef gesteld. 'In de eerste helft hebben we fantastisch verdedigd. Ze deden geen enkele doelpoging. Na rust was het defensief niet zo goed als voor rust. Maar 0-0 is oké voor ons', aldus de doelman.

Mede dankzij de reddingen van Oblak bereikte Atlético voor de vierde keer op rij de kwartfinale van de Champions League. Het doelpuntloze gelijkspel betekende ook de vijfde clean sheet van de Rojiblancos dit seizoen in Europa.