Atlético worstelt: wie kan penaltyspook verdrijven?

Reacties

Wie is bij Atlético Madrid de volgende die zich aan het nemen van een strafschop waagt? Dat is de vraag nadat het zondagavond tegen Celta de Vigo voor de zesde keer dit seizoen misging bij de Madrilenen. De proportie van het penaltytrauma is vergelijkbaar met dat van PSV.

Atlético worstelt: wie kan penaltyspook verdrijven?

PSV heeft na de misser van Gastón Pereiro tegen SC Heerenveen ruim drie weken geleden een succespercentage van 38 (acht goals uit 21 strafschoppen). Atlético presteert dit seizoen het nagenoeg onmogelijke door het nog slechter te doen vanaf de strafschopstip. Tot grote frustratie van Diego Simeone werden maar drie van de negen strafschoppen (33 procent) omgezet in een doelpunt, met als laatste dieptepunt het schot tegen de lat van Fernando Torres tegen Celta.

El Cholo ziet geen simpele oplossing voor het probleem. 'We zouden beter af zijn als we strafschoppen zouden benutten, maar dit hoort bij het voetbal. Ik hoor weleens critici zeggen dat we er op moeten trainen. Dat is lastig, want dan heb je dertigduizend toeschouwers nodig rond het trainingsveld. Het is simpelweg niet hetzelfde. In een wedstrijd ben je vermoeider en is de druk hoger', zei de Atlético-coach tijdens zijn persconferentie na afloop van de 3-2 zege.

Torres heeft nu de 'eer' het lijstje met spelers aan te voeren die het vaakst vanaf elf meter misten in La Liga. Cristiano Ronaldo faalde ook negen keer, maar scoorde veel vaker wel.

Het probleem bij Atlético is geen probleem van Torres. Zijn collega-aanvallers delen in de misère. Antoine Griezmann is de grootste boosdoener met drie missers. Kévin Gameiro scoorde in de competitie tegen Deportivo Alavés wel, maar verprutste een strafschop op een belangrijk moment in de halve finale om de Copa del Rey tegen Barcelona. De enige penaltynemer die dit seizoen nog niet in de fout ging is Saúl Ñíguez.

De negen strafschoppen van Atlético Madrid
Datum Competitie Tegenstander Penaltynemer Resultaat
21-08-2016 La Liga Alavés (t) Gameiro Raak
17-09-2016 La Liga Sporting Gijón (t) Torres Raak
28-09-2016 Champions League Bayern München (t) Griezmann Mis
02-10-2016 La Liga Valencia (u) Griezmann Mis
02-10-2016 La Liga Valencia (u) Gabi Mis
30-11-2016 Copa del Rey CD Guijuelo (u) Saúl Raak
04-02-2017 La Liga Leganés (t) Griezmann Mis
07-02-2017 Copa del Rey Barcelona (u) Gameiro Mis
12-02-2017 La Liga Celta de Vigo (t) Torres Mis
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.