Atlético versterkt aanval met Sevilla-spits Gameiro

Reacties

Atlético Madrid neemt Kévin Gameiro over van Sevilla. De Franse spits tekent voor vier jaar bij de Champions League-finalist als hij zaterdag de medische keuring met succes doorstaat. Gameiro is na Nicolás Gaitán, Sime Vrsaljko, Diogo Jota en Axel Werner de vijfde aankoop van Atlético.

Atlético versterkt aanval met Sevilla-spits Gameiro

Spaanse media maakten zaterdagochtend al melding van de transfer, waarmee naar verluidt 32 miljoen euro plus vijf miljoen bonussen is gemoeid. Daarmee doen Atlético en Sevilla voor de tweede keer in korte tijd zaken. De Europa League-winnaar huurde Luciano Vietto onlangs nog voor één seizoen van de Madrileense Champions League-finalist.

Trainer Diego Simeone heeft door de komst van Gameiro meer keuze in de punt van de aanval. Afgelopen seizoen was de 32-jarige Fernando Torres vaak eerste keus op de diepste spitspositie. Nu krijgt schaduwspits Antoine Griezmann gezelschap van een landgenoot. Gameiro scoorde 67 keer in 145 duels voor Sevilla, met drie Europa League-eindzeges als resultaat.

Daarmee loste de 29-jarige Fransman alsnog de belofte in die hij bij Paris Saint-Germain na de komst van Zlatan Ibrahimovic nooit kon waarmaken. PSG nam de 1 meter 73 kleine spits in 2011 over van Lorient, waarvoor hij het seizoen daarvoor 22 competitiegoals had gemaakt. Twee jaar later verloste Sevilla hem voor 7,5 miljoen euro van zijn reserverol in Parijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.