Atlético-trainer Simeone grapt over 'thuiscomplex' Suárez

Reacties

Diego Simeone had in de Champions League liever écht thuis gespeeld tegen Chelsea, maar de trainer van Atlético Madrid legt zich neer bij de huidige situatie. Sterker nog: hij permitteerde zichzelf een paar grapjes over het onderwerp.

Atlético-trainer Simeone grapt over 'thuiscomplex' Suárez
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 1
Chelsea
Chelsea

De heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League was voor Atlético normaliter een thuisduel geweest, maar door de corona-reisbeperkingen wordt het duel in Boekarest gespeeld. Een tegenvaller voor de Madrilenen, die dit weekend in La Liga thuis een behoorlijke tik kregen van Levante (0-2 nederlaag). Ondanks die nederlaag hield Simeone in aanloop naar de CL-kraker de moed erin. 'Het resultaat was niet aan onze zijde, maar toch heb ik een goed gevoel overgehouden aan het spel', zo sprak de Argentijn op zijn persconferentie.

Het feit dat Atlético niet in het eigen stadion speelt, wilde hij niet als excuus vooraf gebruiken. 'In de wereld waarin we leven, moeten we vooral blij zijn dat we kunnen en mogen doen wat we leuk vinden: voetballen. Aan dingen waar we geen invloed op hebben, moeten we niet te veel denken.' Toch kan het wel degelijk een nadeel zijn, aangezien Chelsea over een kleine maand de return wél gewoon in het eigen stadion speelt.

Normale thuiswedstrijd
Simeone maakte echter maar een grapje van het feit dat zijn ploeg het thuisvoordeel mist. Zo werd hij gevraagd naar het feit dat Suárez in de Champions League de laatste tijd beter op schot is in uitduels dan in thuiswedstrijden. Of dat deze week een voordeel is? 'Bewaar die vraag maar voor de return in Londen, want dinsdag spelen we thuis, toch?', knipoogde hij. En over de reistijd van zijn eigen ploeg naar Roemenië zei Simeone: 'Ik bekijk het maar zo: wij hebben vier uur moeten vliegen, maar Chelsea zes uur! Zonder gekheid: we benaderen het gewoon als een normale thuiswedstrijd.'

Tot slot deelde Simeone nog een compliment uit aan zijn collega Thomas Tuchel, dus onlangs het roer overnam bij Chelsea. 'Sinds hij het team onder zijn hoede heeft, zijn de statistieken enorm verbeterd. Bovendien is het gewoon een sterke ploeg. Kijk alleen al naar de drie keepers waaruit hij kan kiezen. Chelsea heeft Édouard Mendy, Kepa Arrizabalaga en Willy Caballero. Alleen dát al toont hun potentie. En de aanvallers: die kunnen voor elke Europese ploeg spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.