Atlético slaat na matige rentree Griezmann in extreem lange extra tijd toe

Atlético Madrid heeft zondag op het allerlaatste moment een zege geboekt op Espanyol. Tijdens de extra tijd die liefst tien minuten duurde sloeg de kampioen van Spanje toe na een teleurstellende rentree voor Antoine Griezmann.

Espanyol
Espanyol
1 - 2
Atlético Madrid

Griezmann keerde op Deadline Day terug naar Atlético, dat hem dit seizoen huurt van Barcelona. Zijn eerste wedstrijd voor de regerend kampioen van Spanje vond wel plaats in Barcelona, waar het nog zegeloze Espanyol de tegenstander was. Griezmann vormde met Luis Suárez een spitsenduo, maar slaagde er niet in om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Zijn grootste kans was na ruim een kwartier, toen hij net naast het doel van de thuisploeg kopte.

Vlak voor rust was het Espanyol dat de score opende nadat doelman Jan Oblak een poging van Adrian Embarba tot hoekschop had verwerkt. Uit die corner was Raúl de Tomás de defensie van Atletico te slim af en kopte uit bij de eerste paal raak in de verre hoek. Al vroeg in de tweede helft dacht Atlético de stand gelijk te trekken, maar dat feest ging niet door. Thomas Lemar schoot raak op aangeven van Marcos Llorente. Suárez bleek echter buitenspel te staan toen Llorente de voorzet gaf en toucheerde de bal nog.

Trainer Diego Simeone had in de rust al drie keer gewisseld en haalde in de tweede helft eerst Griezmann (voor João Félix) en later ook Suárez (voor Matheus Cunha) naar de kant. Griezmann kwam tot slechts twee schoten, waarvan er geen op doel waren. Het was uiteindelijk Yannick Carrasco die Atlético naast Espanyol zette. De Belg hield de bal goed bij zich terwijl er meerdere verdedigers om hem heen stonden, draaide weg en schoot raak. De wedstrijd leek daarna in 1-1 te eindigen, maar door de lange extra tijd kreeg Atlético nog kansen op de winst. De extra tijd duurde mede zo lang door de VAR-check bij de afgekeurde goal van Lemar. Juist hij zorgde in de 99ste minuut vooor 1-2 door op aangeven van Carrasco te scoren.