Atlético Madrid heeft Memphis niet nodig om Real Madrid van plek twee te stoten

Atlético Madrid is de nieuwe nummer twee in La Liga. Het maakte woensdag voor eigen publiek gehakt van Cádiz en heeft Real Madrid ingehaald op de ranglijst.

Atlético Madrid
5 - 1
Cádiz
Cádiz

Door de nederlaag van Real Madrid bij Real Sociedad kreeg Atlético de ideale mogelijkheid om de tweede plaats van De Koninklijke over te nemen. Dat dat zou gebeuren werd al vroeg in de wedstrijd duidelijk, omdat Atlético een wedstrijd speelde waarvan vrijwel iedereen al wist hoe die af zou lopen.

Het publiek in het Wanda Metropolitano kreeg een wedstrijd met zes doelpunten voorgeschoteld, waarvan de goals van Antoine Griezmann de mooiste waren. De Fransman schoot al na één minuut spelen flitsend raak en bezorgde Atlético daarmee een droomstart. Na 27 minuten schoot hij minstens zo mooi raak in de verre hoek.

Na de goals van Griezmann speelde Atlético, dat zonder de geblesseerde Memphis Depay aantrad, een wedstrijd waarin het niet tot het uiterste hoefde te gaan. Álvaro Morata zorgde na de onderbreking voor 3-0, waarna Yannick Carrasco een strafschop benutte. De tegentreffer van Anthony Lozano bracht Cádiz nog een beetje vreugde, maar al snel tekende Nahuel Molina voor de 5-1.

Met nog vijf wedstrijden te gaan staat Atlético één puntje boven Real Madrid (69 om 68). Barcelona gaat aan kop met 82 punten.