Atlético Madrid en de jacht op een magische prestatie

Reacties

Dat Atlético Madrid dit seizoen kampioen wordt, daar twijfelt niemand in Spanje aan. Met hoeveel punten dat zal gaan gebeuren: dát is nu de vraag die het voetbalgekke land bezig houdt.

Atlético Madrid en de jacht op een magische prestatie
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 2
Celta de Vigo
Celta de Vigo

Er staat dit voetbaljaar simpelweg geen maat op Atlético, dat in de competitie pas één keer verloren heeft (de derby tegen Real Madrid) en een voorsprong van liefst tien punten heeft op Barcelona en de stadgenoot. Daarbij moet aangemerkt worden dat Atlético ook nog eens een wedstrijd minder heeft gespeeld. Diego Simeone blijft na iedere wedstrijd weer voorzichtig met zijn uitspraken, maar ook hij zal ongetwijfeld al dromen van zijn tweede landstitel als coach van Atlético.

De Argentijn heeft dit seizoen bewezen dat hij wel degelijk tot verandering in staat is. De coach liet Atlético jarenlang vechtvoetbal spelen, in een 4-4-2-systeem, maar slaagde er voor dit voetbaljaar in om aanvallende impulsen in zijn machine toe te passen. Atlético speelt tegenwoordig 3-5-2 en speelt een stuk leuker voetbal dan voorheen. De komst van Luis Suárez als nieuwe spits is natuurlijk een schot in de roos gebleken. Alles is perfect in elkaar gevallen voor Atlético.

De 2-4 overwinning op Cádiz van afgelopen weekend betekende alweer de zestiende competitiezege van dit seizoen. Voor Atlético is het seizoen nu halverwege en na negentien speelronden staat de teller op vijftig punten. Daarmee zit de ploeg van Simeone halverwege het voetbaljaar ook precies op de helft van een legendarisch puntenaantal.

In de geschiedenis van La Liga gebeurde het twee keer dat een ploeg op honderd punten eindigde. Het Real Madrid van José Mourinho was in het seizoen 2011/12 het eerste team dat daarin slaagde; een jaar later volgde Barcelona het voorbeeld van zijn aartsrivaal. Atlético heeft nu de kans om zich bij de twee grootste ploegen van Spanje te scharen. Zelfs overtreffen is mogelijk, al weet alles en iedereen binnen de selectie van Simeone dat dit gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Theoretisch gezien kan Atlético op 107 punten finishen.

Eerst maar eens kijken of de magische grens van honderd bereikt kan worden. Atlético is in ieder geval goed op weg; nog beter dan Real in 2011/12. De ploeg van Mourinho stond destijds na negentien speelronden op 49 punten. Barcelona deed het vervolgens beter in de eerste seizoenshelft, met negentien wedstrijden zonder nederlaag (!). De Catalanen kwamen zo halverwege de competitie op 55 punten te staan, maar verloren in de twintigste speelronde van Real Sociedad.

Voor Atlético, de ploeg met de minst gepasseerde doelman én de La Liga-topscorer in de gelederen, wordt de weg naar iets magisch maandagavond vervolgd tegen Celta de Vigo. Simeone kennende zal hij zich wel niet over de nieuwe missie voor zijn ploeg uitlaten, maar op de supporterswebsites durven de fans alvast te dromen van iets heel bijzonders. En waarom ook niet? Dit Atlético is immers een bijzonder team.

De 22ste speelronde in La Liga:


Vr 5 feb. 2021

Za 6 feb. 2021

Zo 7 feb. 2021

Ma 8 feb. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.