Atlético klaart klusje en is halvefinalist

Atlético heeft zich ten koste van Eibar geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey. De Madrilenen hadden aan een gelijkspel genoeg bij de Spaanse nummer negen: 2-2.

Op 19 januari jongstleden had Atlético de basis voor het bereiken van de halve eindstrijd al gelegd. De ploeg van trainer Diego Simeone was door doelpunten van Antoine Griezmann, Ángel Correa en Kévin Gameiro met 3-0 te sterk voor Eibar in Vicente Calderón. Die riante uitgangspositie bood Simeone de gelegenheid enkele sterkhouders rust te geven woensdagavond. Onder anderen Griezmann, Koke, Diego Godín en Filipe Luis bleven buiten de basiself.

De B-ploeg van de bezoekers had zijn zaakjes goed op orde in Eibar en kwam kort na de rust op voorsprong. José Gimenéz kopte in de 49ste minuut een corner overtuigend in de kruising. Na die openingstreffer namen de bezoekers duidelijk gas terug, hetgeen de thuisploeg de kans gaf om nog iets te maken van het duel met de Champions League-finalist van vorig seizoen.

Sergi Enrich had slechts zestig seconden nodig om zijn stempel te drukken. De Spanjaard betrad in de 72ste minuut het veld en kon een minuut later zijn handen juichend in de lucht steken, nadat hij de bal uit de rebound de gelijkmaker langs doelman Ángel Moyà schoot. Pedro León zette zijn ploeg vervolgens zelfs op voorsprong door in de 83ste minuut raak te volleren.

De treffers van de gastheren kwamen te laat om nog te dromen van een stunt. Die hoop werd definitief de grond in geboord toen Atletico-rechtsback Juanfran (foto) vijf minuten voor tijd de 2-2 over keeper Yoel Rodríguez wipte. Atlético is daardoor na Deportivo Alavés de tweede ploeg die zich plaatst voor de halve eindstrijd van het Spaanse bekertoernooi. Real Madrid vecht met Celta de Vigo nog om een ticket, terwijl Barcelona en Real Sociedad het vierde ticket proberen te bemachtigen.