Ongelukkig moment Donk breekt Betis op tegen Atlético

Atlético Madrid heeft zaterdag voor eigen publiek een magere 1-0 zege geboekt op Real Betis in de Primera División. Ryan Donk was de schlemiel bij de bezoekers.

Atlético Madrid, dat zich midweeks plaatste voor de kwartfinale in het Copa del Rey-toernooi, sloot de eerste helft af met slechts één inzet tussen de palen.

Die ene poging betekende wel meteen de 1-0. Donk slaagde er niet in een matige voorzet van Sime Vrsaljko weg te werken. Sterker nog: via de verdediger belandde de bal perfect voor de voeten van Nicolás Gaitán, die genadeloos afrondde. De defensie van Betis werd daarna lange tijd niet echt op de proef gesteld door de verliezend Champions League-finalist van 2014 en 2016. De bezoekers stichtten, onder aanvoering van Jonas Martin, zelfs geregeld gevaar.

Net als voor rust speelde Atlético Madrid na de hervatting te slordig om tot kansen te komen. Het inbrengen van Yannick Carrasco en Kévin Gameiro zorgde wel voor enig nieuw elan. De Belg zette meteen Real Betis-doelman Antonio Adán aan het werk. Real Betis kon in aanvallend opzicht weinig meer brengen. Zelfs de doorgaans gevaarlijke Rubén Castro liet zich niet gelden.

Door de overwinning verstevigde Atlético Madrid de vierde plaats in La Liga. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt liefst negen verliespunten. Real Betis staat veertiende.