Atlético en kamp-Cavani bekvechten over mislukte deal met PSG

Reacties

Het afketsen van een deal tussen Paris Saint-Germain en Atlético Madrid over Edinson Cavani maakt na afloop van de transferperiode nogal wat los. De Spaanse club en de zaakwaarnemer van de 32-jarige Uruguayaan gooien met modder over wie er schuldig is aan het mislukken van de onderhandelingen.

Atlético en kamp-Cavani bekvechten over mislukte deal met PSG
© Pro Shots

Cavani komt dit seizoen mede door de komst van Mauro Icardi bij PSG dit seizoen steeds minder aan spelen toe, hoewel hij in het verleden bijna tweehonderd keer scoorde voor de club uit Parijs. Nu staat de spits op slechts vijftien officiële optredens en zit hij vooral op de bank. Het contract van Cavani loopt komende zomer af, wat een vertrek in de winter voor zowel club als speler interessant maakte.

Atlético was een van de geïnteresseerde clubs en Cavani zag een stap naar Madrid wel zitten, maar een deal kwam er niet. 'Het is schandelijk is hoe sommige spelers met hun zaakwaarnemers en familieleden omgaan met de situatie', sprak Atlético-voorzitter Enrique Cerezo tegen ESPN. 'We zijn niet van plan om ons te laten beroven.'

Atlético zou niet willen voldoen aan de vraagprijs van twintig miljoen die PSG op tafel legde. De Parijzenaren wilden geen water bij de wijn doen, waardoor het niet tot een akkoord kwam. Volgens Cerezo lag de zaakwaarnemer van Cavani, zijn halfbroer Walter Guglielmone, echter dwars omdat hij een hogere commissie zou willen. Dat werd later door de hoofdrolspeler ontkend.

'Het belangrijkste is wat Edi er allemaal aan heeft gedaan om te kunnen vertrekken', zei Guglielmone. 'Denk je dat hij een maand niet heeft gespeeld, alleen zodat ik de boel kon laten klappen vanwege een commissie en zijn droom daarmee niet zou laten uitkomen? Als het een geldkwestie was, was Edi wel naar Engeland gegaan. Atlético kon niet aan de vraagprijs voldoen en PSG wilde niet tegemoet komen.'

Atlético schakelde uiteindelijk op het laatste moment door en haalde op de laatste dag van de transferperiode Yannick Carrasco op huurbasis terug van het Chinese Dalian Pro. De Belg viel zaterdag tijdens de stadsderby tegen Real Madrid al twintig minuten in.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer E. Cavani
Meer over E. Cavani
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.