Atlanta dendert door: bekerfinale voor De Boer

Reacties

Atlanta United heeft zich ten koste van Orlando City geplaatst voor de finale om de US Open Cup. De 0-2 overwinning was voor de ploeg van Frank de Boer alweer de vierde zege in de laatste vijf duels.

Atlanta dendert door: bekerfinale voor De Boer

Atlanta is uitstekend in vorm en won afgelopen weekend nog de topper tegen Los Angeles Galaxy met 3-0. In de halve finale was het elftal ook de favoriet tegen Orlando, de club waar Nani de absolute sterspeler is. De Portugees kon het verschil echter niet maken.

Het was Atlanta dat in het Orlandy City Stadium voor het meeste gevaar zorgde. In de 37ste minuut viel het openingsdoelpunt. Eric Remedi schoot bij de eerste paal binnen uit een voorzet van Julian Gressel. Een verdiende goal in de eerste helft waarin de mannen van De Boer met twaalf doelpogingen en 61 procent balbezit dominant waren.

Atlanta werd na rust vaker teruggedrongen en hield knap stand. Aanwinst Emerson Hyndman zorgde een kwartier voor het einde voor een veiligere marge. De middenvelder met een verleden bij AFC Bournemouth en Fulham rondde een geweldige combinatie af door de bal met zijn linker in het doel te schuiven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Boer weet na komende nacht wie de tegenstander in de finale is. De andere halve finale gaat tussen Minnesota en Portland Timbers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlanta United
Meer over Atlanta United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.