Athletic pakt in competitie wel voorsprong op Sevilla

Reacties

Waar Athletic de Bilbao in de kwartfinale van de Europa League juist op achterstand staat tegen Sevilla, liepen de Basken zondag in de Primera División drie punten uit op de Andalusiërs. Nummer vier Villarreal achterhalen wordt een lastig karwei.

Athletic pakt in competitie wel voorsprong op Sevilla

Athletic de Bilbao – Rayo Vallecano 1-0
Sevilla boekte donderdag de eerste uitzege in Europees- en competitieverband door met 2-1 te winnen van Athletic, maar ging zondag zoals gewoonlijk weer onderuit op vreemde bodem (2-1 bij Valencia). Daardoor was een overwinning tegen Rayo Vallecano voor Bilbao genoeg om de zesde plaats alleen in handen te krijgen.

Na kansen over en weer was het Iñaki Williams die de Baskische ploeg na een uur de eerste zege sinds 13 maart bezorgde. De 21-jarige vleugelspits krulde de bal fraai in de verre kruising, goed voor zijn dertiende officiële treffer van het seizoen. Daardoor lijkt trainer Ernesto Valverde zijn club ook in zijn derde seizoen Europees voetbal te gaan bezorgen. Wellicht zit er ook in de Europa League nog iets in het vat.

Villarreal – Getafe 2-0
De prestatie van zijn collega Marcelino is nog indrukwekkender. Villarreal is pas bezig aan het derde seizoen in de Primera División sinds de promotie maar kan een ticket voor de voorronde van de Champions League nu al bijna niet meer ontgaan. Door de 2-0 thuiszege op Getafe handhaafde de nummer vier van Spanje de voorsprong op Celta de Vigo op acht punten.

Zoals al vaker deze lente stond Cédric Bakambu aan de basis van de overwinning door in de 85ste minuut eindelijk een vervolg te geven aan de treffer van Denis Suárez na een kwartier. Voor Bakambu was het zijn achtste treffer in een maand tijd. In de grote vijf competities deed alleen Zlatan Ibrahimovic dat de Congolese revelatie na. In totaal scoorde de 24-jarige spits al twintig keer in alle competities.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.